Divergent 2: Opstand – Veronica Roth

Korte inhoud: 

Ze vecht om te
overleven in een
versplinterde wereld.
De waarheid is
haar enige hoop.

Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag, vlucht Tris weg uit Onverstrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen wordt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren.
Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en zelfs haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende nieuwe ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…

Mijn mening: 

Lees eerst Divergent 1: Inwijding

Ook het tweede deel van de Divergenttrilogie kon mij boeien en nam mij mee naar een andere wereld. Al vond ik persoonlijk wel dat ik boek iets te lang duurde en dat er soms wat te veel (tegelijk) gebeurde. Bij dit boek werden ook veel nieuwe personages betrokken waardoor ik het moeilijker vond om te houden wie dat wie is en in welke persoon in welke factie zit.
Het blijft ook wel een nadeel, net als bij de Hongerspelen, dat je al weet dat er een derde deel volgt en dat je dus weet dat Tris het gaat overleven. Ik ben nu toch wel benieuwd hoe het tussen Tris en Tobias zal aflopen maar ik vermoed wel dat het eind goed, al goed zal zijn.

ISBN: 978-90-003-1450-8
Aantal pagina’s: 364
Uitgeverij Van Goor

Een gedachte over “Divergent 2: Opstand – Veronica Roth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s