Divergent 1: Inwijding – Veronica Roth

Korte inhoud: 

één beslissing
bepaalt je vrienden
één beslissing
bepaalt je normen en waarden
één beslissing
bepaald waar je staat – voor altijd

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Beatrice Prior is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alles zestienjarige kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haar zelf.

Mijn mening: 

Het boek, verhaal, concept deden mij heel erg denken aan de hongerspelen maar toch was het ook weer anders maar zeker ook spannend en meeslepend. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat de wereld er gaat uitzien binnen x aantal jaren maar ik hoop toch dat het niet is zoals in de boeken van Divergent. Dit boek las vlot en de spanning was goed opgebouwd waardoor ik tijdens het lezen van Divergent 1 nooit een dipje heb gehad. Ik hoop wel dat de 2 volgende boeken niet te veel van hetzelfde gaan zijn want dan wordt het misschien saai?

ISBN: 978-90-475-1683-5
Aantal pagina’s: 347
Uitgeverij Van Goor

3 gedachtes over “Divergent 1: Inwijding – Veronica Roth

  1. supernaturalreadingaddict 18 juni 2014 / 07:32

    Ik vind dit een geweldige serie! Ik heb hem geen moment saai gevonden. De film is trouwens ook een aanrader, die vond ik ook erg mooi.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s