Verweesd – Aloka Liefrink

Korte inhoud:

Berlinda is geboren in Zuid-India en komt als peuter in een adoptiegezin terecht. Aanvankelijk gaat alles goed, maar samen met haar ook geadopteerde broer Ranjan wordt ze als tiener meegesleurd in een waanzinnige vechtscheiding. De kinderen worden aan de adoptievader toegewezen. Als die plots overlijdt raakt Berlinda, intussen bijna meerderjarig, volledig in de ban van het bizarre gedachtegoed van Angela, de nieuwe vriendin van haar vader.
Als Berlinda tweeëntwintig is, leert ze Roel kennen. Berlinda ziet in hem een manier om de verstikkende wereld van Angela te ontvluchten. Vanaf dan wordt de moed van de jonge vrouw pas echt op de proef gesteld…

Mijn mening:

Zoals op de cover staat is het inderdaad een erg bewogen adoptieverhaal. Op zich kon het misschien wel spannend geweest maar ik vond Berlinda, de hoofdpersoon, veel te naïef en zou haar graag eens door elkaar geschud hebben zodat ze haar ogen opendeed. Berlinda liet zich misbruiken door de nieuwe vrouw van haar vader, haar 2de lief en haar moeder heeft Berlinda vroeger ook hardhandig aangepakt. Ik ergerde mij er al snel aan dat Berlinda dit zelf niet zag. Ik ergerde mij ook aan het vele gebruik van vraag- en uitroeptekens.
Op het einde van het boek neemt Berlinda dan enkel toch afstand van haar slechte vriend, dat was een goede stap. Tenminste toch één goede stap die ze uit zichzelf gezet heeft maar ze had dat al veel vroeger moeten doen.
Haar broer Ranjan was ook geadopteerd en in de loop van de jaren verliezen ze het contact met elkaar maar ik vraag me wel af hoe het met hem is afgelopen. Jammer dat de lezer daar niets meer over te weten komt.

Ik las dit boek voor de uitdaging “Uit mijn kast”

ISBN: 978-94-600-1064-4
Aantal pagina’s: 191
Uitgeverij Vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s