De Witte – Ernest Claes

Korte inhoud:

De Witte beschrijft het leven van een opgroeiende jongen in een Vlaams plattelandsdorp. Achter zijn kwajongensstreken gaat een treurig leven schuil, maar als hij de literatuur ontdekt, veroorzaakt dat een geestelijke ommekeer.
Claes’ roman is doortrokken van ene opgewekte ondertoon die lezers al decennia lang bekoort. De Witte is sinds het verschijnen in 1920 een ijkpunt in de Nederlandse en Vlaamse literatuur.

Mijn mening:

Ik vond het een goed boek maar ook niet meer dan dat. De kattekwaad die De Witte uithaalde was soms grappig zodat er een glimlach op mijn gezicht verscheen en als hij straf kreeg voelde ik me hem mee. Ik ben meerdere decennia’s te laat geboren om mij echt te kunnen inleven in het boek, denk ik.
Klassiekers zijn meestal niet echt boeken die ik graag lees dus hier had ik ook wat schrik voor maar al bij al viel dat goed mee.

ISBN: 978-90-284-2125-7
Aantal pagina’s: 220
Uitgeverij Wereldbibliotheek

3 gedachtes over “De Witte – Ernest Claes

 1. Sandraschrijftenleest 18 mei 2014 / 12:14

  Ik heb dit boek al vaker voorbij zien komen en het lijkt mij een mooi boek, ik heb onlangs iets van een Vlaamse schrijver gelezen en ik vind het taalgebruik mooi. Ondanks dat jij niet super enthousiast bent zet ik het toch op mijn nog te lezen boeken lijstje 🙂

  Like

  • Wim 22 april 2018 / 16:57

   Als je wil mag je ze allemaal eens lezen ernest was de broer van mijn overgrootmoeder

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s