160 kilo – Bart Van Lierde

Korte inhoud:

Nadia Krols weegt honderdzestig kilo. Maar dat is niet genoeg. Elke dag dwingt een onzichtbare kracht haar om de koelkast leeg te eten. Ook de voorraadkast moet leeg. Geen enkele verpakking mag openblijven tot de volgende dag. Hypnotherapie moet uitkomst brengen, maar de onverteerde herinneringen die de therapeut in haar naar boven haalt, doen haar vraatzucht alleen maar toenemen.

Mijn mening:

“… om dat weefgetouw verder zijn werk te laten doen, om haar innerlijk weer bij elkaar te brengen tot iets waarop ze kon vertrouwen, iets wat ze zichzelf zou kunnen noemen.”

Ik zou Nadia, het hoofdpersonage, is goed door elkaar willen schudden en met haar neus op de feiten duwen. Zo naïef dat ze is! Maar langs de andere kant besef ik ook wel dat er mensen bestaan die echt zo zijn en die zich echt zo gedragen.
Wat ik mij af vraag is of hypnose echt zou kunnen helpen (vb. bij eetstoornissen). Ik denk dat ik daarin Nadia haar gevoel wel kan volgen en dat ik dus ook mijn twijfels zou hebben. Als het zou helpen dan zou het wel eens een gat in de markt kunnen worden, denk ik.
Het boek las heel erg vlot en dat vond ik er wel leuk aan. Ik kon mij ook echt inleven in de situatie en ging helemaal mee daar in. Het enige waar ik mij dus aan ergerde was de naïviteit van het hoofdpersonage.

“Het dubbeltje dat het leven was, was vaak de verkeerde kant op gerold”

ISBN: 978-90-468-0238-0
Aantal pagina’s: 288
Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s