In een mens – John Irving

Korte inhoud:
Billy, de biseksuele hoofdpersoon van In een mens, vertelt over zijn tragikomische leven als ‘seksuele verdachte’, een term die John Irving voor het eerst gebruikte in zijn onsterfelijke roman De wereld volgens Garp. Dit is John Irvings meest politieke roman sinds De regels van het ciderhuis en Bidden wij voor Owen Meany en tevens een eerbetoon aan Billy’s vrienden en minnaars – een bonte verzameling personages die de lezer niet licht zal vergeten. Het is een onvergetelijk portret van een eenzame, biseksuele man die zich voorgenomen heeft ‘echt belangrijk’ te zijn.

Mijn mening:
Wat denk ik van dit boek? Moeilijk te zeggen maar ik zal toch een poging doen…
De eerste paar honderd pagina’s lazen erg vlot. Daarna ging het ook nog vlot maar ik had gevoel dat Irving ‘rond de pot bleef draaien’, er kwam niets nieuw, ik kon bijna voorspellen wat hij ging schrijven en hoe het zou aflopen.
Ik vond het boek wel goed omdat het inderdaad herkenbare en onvergetelijke personages zijn.
Het thema sprak mij persoonlijk ook wel erg aan, ook al is het allesbehalve een makkelijk thema. Het boek draaide namelijk rond biseksuelen, transgenders, homo’s en lesbi’s. Of anders gezegd mensen die op zoek zijn naar hun geaardheid en van wie ze houden (mannen, vrouwen of beiden).
De hoofdpersoon is zowel verliefd geweest op vrouwen als op mannen maar heeft nooit een echt vaste relatie gehad, alle andere relaties worden uitvoerig beschreven en besproken, en daardoor vind ik hem op een bepaalde manier wel zielig overkomen.

ISBN: 978-90-234-6778-6
Aantal pagina’s: 526
Uitgeverij De Bezige Bij

2 gedachtes over “In een mens – John Irving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s