Ik lees Nederlands!

Ik zag een uitdaging voorbijkomen om in 2014 meer Nederlandse boeken te gaan lezen. Soms houd ik wel van een uitdaging en deze wil ik dus zeker aangaan! Momenteel zet ik vooral de uitdaging in de spotlights en binnenkort volgt er meer informatie over hoe ik het ga aanpakken. Wie doet er nog mee?

https://i0.wp.com/www.ingeleest.nl/wp-content/uploads/2013/12/ikleesned540.jpg

In 2013 organiseerde Judith van De Boekblogger voor het eerst deze uitdaging. Het werd een groot succes: maar liefst 50 deelnemers lazen met elkaar ruim 600 boeken! In dit artikel op Not Just Any Book lees je meer over hoe het idee ontstond en wat de charme is van ‘lokaal lezen’.

Hoe werkt het?

 • Bepaal allereerst je doel. Er zijn verschillende niveaus (5, 10, 15, 20, 25 of 30 boeken in één jaar). Wees realistisch, maar vergeet niet: het moet wel een uitdaging zijn!
 • Het gaat om boeken die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en dus tot de Nederlandse letterkunde behoren (inclusief werk van Vlaamse auteurs dus). Alle genres tellen mee.
 • Heb je een (boeken)blog? Schrijf dan een artikel waarin je aangeeft dat je meedoet met deze uitdaging. Vermeld je doel en maak alvast een lijstje met titels die je wilt gaan lezen. Je kunt bovenstaande afbeelding gebruiken en een linkje naar deze pagina toevoegen.
 • Wanneer je een boek hebt gelezen, schrijf hierover dan een recensie op je eigen blog, op Goodreads of elders op het internet. Voeg de link toe via het formulier op deze pagina. (Heb je het boek niet online besproken, laat dan het ‘link’-vakje leeg.)
 • Iedere maand worden er één of meer boeken verloot onder de lezers die een boek toevoegen aan de lijst met gelezen boeken. Hoe meer je gelezen hebt, hoe meer kans je maakt!
 • Je kunt aan de uitdaging beginnen wanneer je wilt. Tot en met 15 januari 2015 kun je titels van gelezen boeken toevoegen.

Hier vind je een lijst met alle deelnemers en hun doelen.

Hier vind je een overzicht van alle gelezen boeken.

6 gedachtes over “Ik lees Nederlands!

 1. minoesjka2 29 december 2013 / 14:48

  Leuk Voetje, je, ik zag deze uitdaging vorige jaar al voorbij komen, maar heb toen niet meegedaan. Dit jaar doe ik wel mee. Veel leesplezier.

  Like

  • Voetje 29 december 2013 / 16:03

   Ik had het vorig jaar ook al voorbij zien komen maar heb toen niet meegedaan.

   Like

 2. annickleest 30 december 2013 / 16:57

  Voetje, ik voel hier ook wel wat voor! Zou je nog eens de link naar “deze pagina” willen controleren, want ik krijg een foutmelding. Alvast bedankt! Groetjes, Annick

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s