Een tere huid – Gerda Van Erkel

Korte inhoud:

Elke zondag gaat Mettes vader om broodjes en kaas. Op een bloedhete zondag in juli keert hij niet terug naar huis. Mette wacht. Elke avond zet ze een kruisje op de kalender en overloopt ze haar herinneringen aan hem. Maar dat blijken er bedroevend weinig te zijn.

Mette wacht ook op de ware. Al haar vriendinnen hebben iemand. Zij heeft alleen Peer, haar buurjongen en allerbeste vriend. Maar Peer heeft zijn hart en zijn hoofd vol van wielrennen. En van Sil, haar beste vriendin.

Na elf maanden duikt haar vader plots weer op. Hij ziet er niet alleen helemaal anders uit, hij lijkt ook een totaal ander mens geworden. Mette is boos, verward, maar ook nieuwsgierig. Wat is er gebeurd waardoor hij haar en mama al die tijd zonder taal of teken in onrust heeft laten wachten?

Mijn mening:

Lang geleden dat ik nog eens een boek van Gerda las šŸ™‚ Elk jaar weer kijk ik uit naar haar nieuwste boek, hoop ik toch dat er een nieuw boek van haar verkocht wordt op de boekenbeurs.
Dit boek ging over vriendschap en liefde, leven en leren accepteren. Vriendschap tussen vriendinnen, jongeren en ouderen, ouders en kinderen, jongens en meisjes. Liefde tussen man en vrouw, dochter en moeder, dochter en vader, jongeren onderling.
Het was een aangrijpend en zeer herkenbaar verhaal voor jongeren met gescheiden ouders alsook voor jongeren die opzoek zijn naar zichzelf en naar wat ze willen (bereiken).

ISBN: 978-90-590-8505-3
Aantal paginaā€™s: 206
Uitgeverij Davidsfonds/Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s