Liefde per kilo – Siny te Nijenhuis

Korte inhoud:

Een jonge vrouw weet niet hoe ze van haar overgewicht af kan komen en raakt verstrikt in een web van diëten, afvallen, aankomen en twijfel aan zichzelf. Bij iedere poging om gewicht te verliezen raakt ze meer teleurgesteld. Het gevolg: ze troost zich met eten, wordt nog zwaarder en dreigt daardoor haar relatie en seksualiteit te verliezen.

Het verhaal van deze vrouw is gebaseerd op de vele gesprekken die de auteur als therapeut voerde met mensen met overgewicht. Gesprekken over wanhopige zoektochten naar die enige, ultieme methode om af te vallen. Over de pijn, het verdriet en de teleurstelling van het eigen falen. En over het verlies van eigenwaarde en zelfrespect.

Mijn mening:

Ik vond het echt een heel goed en aangrijpend boek, dat ik dan ook op 2 dagen tijd uit las. Het verhaal is gebaseerd op de verhalen van meerdere vrouwen met overgewicht maar het werd allemaal samen gegoten in één persoon en soms leek het wel alsof ik die ene persoon was, zo herkenbaar is het geschreven.
Door dit boek(je) te lezen ben ik ook meer bij mezelf blijven stilstaan, heb ik mezelf als het ware gespiegeld aan de hoofdpersoon. Soms kreeg ik daardoor ook wel het gevoel dat ik achtersta, dat ik achteraan hink en dat ik dus nog vele stappen moet zetten maar langs de andere kant gaf het boek mij ook wel moed en deed me beseffen dat ik er niet alleen voor sta.

ISBN: 978-90-811-2964-0
Aantal pagina’s: 120
Uitgeverij Klapwijk & Keijsers

Een gedachte over “Liefde per kilo – Siny te Nijenhuis

  1. minoesjka2 9 november 2013 / 15:12

    Lijkt me inderdaad een erg confronterend boek, weet niet of ik het daarom wel zou willen lezen. Goed dat je het wel gedaan hebt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s