Wij en ik – Saskia de Coster

Korte inhoud:

In een Vlaamse verkaveling, boven op een berg, woont de familie Vandersanden. De neurotische, aristocratische Mieke kamt haar tapijten en houdt intussen haar gezin en haar buren nauwlettend in de gaten. Haar echtgenoot, de selfmade man Stefaan, maakt carrière in een door schandalen geplaagd farmaceutisch bedrijf. Dochter Sarah, overbeschermd en benieuwd naar het echte leven, zoekt haar eigen weg met de middelen van haar generatie. Maar zal ook zij ten prooi vallen aan het grote familiegeheim, of kan zij in haar eentje een oud patroon doorbreken?

Mijn mening:

Ik had al veel over dit boek gehoord (lees: gelezen), zowel negatief als positief. Tijdens de vorige leesclub werden we ook gewaarschuwd dat het boek saai kon zijn maar dat vond ik helemaal niet! Ik heb genoten van het boek, het was een goed boek. Ik kon me inleven in de personages, ik kon me ze voorstellen: Stefaan fietsend naar het werk, Mieke de tapijten aan het kammen en Sarah tussen haar vriendinnen.
Het klopt wel dat er niet veel gebeurd in het boek. Zoals ik het zie gaat het vooral over wie die personen zijn, hoe zij zichzelf zien en hoe anderen hen zin. Daardoor vallen de puzzelstukjes samen en krijgt de lezer een duidelijk beeld. Alleen de personages weten niet goed wie hun medepersonages zijn. Ze kennen zichzelf goed maar hun naasten kennen ze niet of nauwelijks.
Het einde vond ik raar… Ik was zo nieuwsgierig hoe het met Sarah zou aflopen en of ze haar leven in handen zou nemen maar het einde lijkt een droom te zijn. Was het hele boek/verhaal dan een droom?

ISBN: 978-90-446-2346-8
Aantal pagina’s: 395
Uitgeverij Prometheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s