Lessen van mijn dochter – Kathy Evans

Korte inhoud:

Kathy en haar partner Conor spreken al maandenlang over een derde kind. Op haar vijfendertigste besluit Kathy dat het nu of nooit zal zijn. Als Caiomhe (spreek uit als Kieva) wordt geboren lijkt alles in orde. De volgende dag vertelt een verloskundige zonder omwegen dat de baby een genetische afwijking heeft, beter bekend als het syndroom van Down.

De klap komt hard aan. Op ontroerend eerlijke wijze vertelt Kathy over de eerste schok, de woede en het verdriet, haar verwarde schuldgevoelens en ten slotte een begin van acceptatie. Ook schrijft zij over de gevolgen voor haar gezin en de vaak pijnlijke reacties van de buitenwereld op Caoimhes handicap. Lessen van mijn dochter is haar bijzonder aangrijpende persoonlijke levensverhaal.

Mijn mening:

Ik wist niet goed wat ik van dit boek moest verwachten… Meestal komen de verwachtingen dan wel terwijl ik aan het lezen ben maar dat was deze keer (ook) niet het geval. Ik vond het geen wauw boek maar zeker ook geen slecht boek.
Ik denk dat ik verwacht had dat de buitenwereld (papa, zussen en andere familie) er meer zou bij betrokken worden en dat was jammer genoeg, vind ik, niet het geval.
Op het einde moest ik echt even doorbijten om verder te lezen en ik was blij dat het gedaan was. Ik weet nu nog altijd niet precies wat de lessen van haar dochter nu precies zijn, dat had duidelijker mogen zijn voor mij.
Het boek was natuurlijk niet alleen slecht, lijkt wel zo als ik mijn recensie herlees, de zinnen zijn mooi verwoord en je voelt echt mee met de auteur. Dat is zeker een pluspunt!

ISBN: 978-90-443-2211-8
Aantal pagina’s: 256
Uitgeverij The house of books

Een gedachte over “Lessen van mijn dochter – Kathy Evans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s