Matilda – Roald Dahl

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje, dat geweldig goed kan leren. Maar haar vader en moerder behandelen har als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. Matilda kon praten als volwassene toen ze anderhalf was, lezen met drie, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers zoals Dickens, Heminggway, Kipling en Steinbeck, en toch vinden haar ouders haar allleen maar een lastpost.

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil anpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand kan.

Dit vind ik met stip Roald Dahl zijn beste boek. Ik heb het werkelijk ontelbare keren gelezen, de film verschillende keren gezien, een toneel gaan bekijken, zelf al eens Matilda willen spelen etc.
Mama had het boek voor mij gekocht maar ze had het nog even aan de kant gelegd omdat ze dacht dat het te moeilijk was voor mij. Misschien was het wel te moeilijk, dat herinner ik mij niet meer, maar ik ben er toch onmiddellijk in beginnen lezen. Ik kon gewoon niet wachten!

ISBN: 978-9-02-611944-6
Aantal pagina’s: 206
Uitgeverij De Fontein

3 gedachtes over “Matilda – Roald Dahl

  1. Plien 1 april 2013 / 10:16

    Schitterend boek! Ik heb het met plezier gelezen en het film is ook erg goed.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s