Alsof het voorbij is – Julian Barnes

De tijd heeft Tony Webster ingehaald: op een dag is hij een man van midderlbare leeftijd, die met weemoed op zijn schooljaren terugkijkt. Hij heeft vriendschappen gehad, een carrière en een huwelijk, een makkeljke scheiding. Hij heeft zeker nooit geprobeerd iemand pijn te doen. Het geheugen is echter niet perfect. Het kan altijd verrassen, zoals een brief van een advocaat zal bewijzen.
Alsof het voorbij is is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. Doorweven met kenmerkende precisie, vaardigheid en inzicht is dit een werk van een van ’s werelds voornaamste schrijvers.

Ik heb het boek gisterenavond uitgelezen maar ik weet nog altijd niet goed wat ik er moet van denken of vinden maar er echt van houden deed ik niet. Het eerste deel vond ik ronduit saai maar het tweede deel las gelukkig al wat vlotter. Ik denk omdat ik mezelf er toch wat meer in herkende.
Mama moest die boek ook lezen voor haar leesclub en ze zei dat ze begreep dat ik het moeilijk vond. Zij heeft meer ervaring, zowel leeservaring als levenservaring en denk ik denk dat deze twee een belangrijke rol spelen bij hoe je het boek leest en interpreteert.

ISBN: 978-9-04-502267-3
Aantal pagina’s: 158
Uitgeverij Atlas contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s