Het zwemfeestje – Madeleine Wickham

Op een warme zondag in mei stelt de familie Delaney zoals gewoonlijk hun tuin en zwembad ter beschikking aan het hele dorp voor een goed doel. Louise is er, samen met haar twee dochtertjes, maar ook haar ex Barnaby, die haar boze blikken toewerpt. Louise negeert hem volkomen. Terwijl de kinderen spetteren en gillen ligt zij lekker in de zon te dromen van de nieuwe liefde in haar leven, een bijzonder aantrekkelijke advocaat. Het lijkt een perfecte dag te worden. Tot het noodlot toeslaat.

Er gebeurt een ongeluk bij het zwembad en de dramatische gevolgen daarvan blijven zich voortslepen. Verwijten vliegen over en weer, hechte vriendschappen brokkelen af door schuldgevoelens en jaloezie. Ursula en Hugh Delaney zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat ze zullen worden aangeklaagd. Louise komt in een emotionele achtbaan terecht.

Ik ben niet zo’n grote chicklitfan maar het deed wel deugd om dit boek te lezen. Gedachten op nul zetten, niet te veel nadenken, en gewoon lezen.
Het boek speelt zich vooral in de zomer af en ik voelde de warmte, de sfeer, met andere woorden ik kon me helemaal in leven in het verhaal en de personages.

ISBN: 978-9-04-4335539-2
Aantal pagina’s: 287
The house of books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s