Het jaar van de draak – Gerda Van Erkel

1982, China. De twaalfjarige Huan en haar broertje zijn tegenpolen. Huan probeert een voorbeeld te zijn, zowel thuis als op school. Tao, impulsief en eigenzinnig, doet precies wat hij wil. Toch zou Huan hem voor geen geld ter wereld willen missen. Maar dan slaat het noodlot toe.

Na de dood van Tao is niets meer hetzelfde. Huan neemt een besluit: ze scheert haar haren af en zal nooit meer praten. Haar leven is niet langer van haar, maar is vanaf nu geheel aan haar ouders gewijd. Intussen krijgt ze opvallend veel aandacht van de mysterieuze kun en dringen de protesten tegen het strenge communistische regime haar leven binnen. Bejing brandt. Zal ze blijven zwijgen?

Het deed mij deugd om weer eens een boek van Gerda Van Erkel te lezen. Het mag dan wel een jeugdboek zijn, ik heb er enorm van genoten.
Het viel mijn nu ook op dat Gerda veel dingen mooi verwoord. Ik had op voorhand niets gelezen over de revolutie in China en heb er ook geen extra informatie over opgezocht en toch kon ik goed volgen.
De laatste pagina’s, over de revolutie zelf, heb ik in één ruk uitgelezen, ik kon maar niet stoppen. Het einde is een beetje open, je vermoedt wel dat het goed gaat aflopen maar helemaal zeker ben ik daar toch niet van, en van dat open einde houd ik niet zo.

ISBN: 978-9-05-908450-6
Aantal pagina’s: 173
Uitgeverij Davidsfonds Infodok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s