Het raadsel Spinoza – Irvin D. Yalom

Wie was Spinoza? Wie was deze moedige zeventiende-eeuwse figuur, deze geniale filosoof die met zijn geschriften de wereld veranderde, maar op zijn drieëntwintigste in de ban werd gedaan door de hele joodse gemeenschap van Amsterdam, inclusief zijn eigen familie? Hoe zag zijn innerlijk leven eruit? En: wat was drie eeuwen later precies de fascinatie van de nazi’s met Spinoza? Waarom roofden ze zijn bibliotheek leeg, maar verbrandden ze zijn boeken niet?

Ik vond het echt een heel goed boek. Ik hou niet zo van geschiedenis en van historische verhalen, waarvan ik dacht dat dit er een was, maar ik heb het boek met veel plezier verslonden. Ik bleef nieuwsgierig naar wat er zou volgen en hoe het zou aflopen.
Spinoza was echt een bijzondere man voor zijn tijd, daar kan ik me denk ik wel iets bij voorstellen. Ik was helemaal geboeid door hem en zijn gedachtewereld. Alfred boeide mij ook wel maar op een andere manier en ik ben me nu nog aan het afvragen hoe ik de verhalen van Alfred en Spinoza aan elkaar kan koppelen. Ik weet ook wel dat Alfred de boeken van Spinoza moest lezen maar dat hij dat niet wou maar vraag me af of hij daar nu toch iets uitgeleerd heeft? Zoals ik al schreef: een boek dat mij boeit en zelfs na het lezen nog blijft bezighouden.

ISBN: 978-9-46003374-2
Aantal pagina’s: 432
Uitgeverij: Balans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s