Het huis van de moskee – Kader Abdolah

Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijke leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan: een tapijthandelaar die aan het hoofd staat van de bazaar. De rechtvaardige koopman leeft volgens de richtlijnen van de Koran en gebruikt zijn macht voor het welzijn van de mensen om hem heen.
Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent, onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.

Het was een goed boek al had het meer met geschiedenis en oorlog te maken dan dat ik had verwacht voordat ik het begon te lezen. Ik vond het vooral leuk om allerlei dingen te weten te komen over de andere cultuur en zelfs een beetje van de taal te leren. Het boek las erg vlot en bleef mij, ondanks mijn kleine leesdip toch in de ban houden. Ik heb er zeker geen spijt van dat ik dit boek gelezen heb en ik denk dat ik het ook uit mezelf zou gelezen hebben, als ik het niet voor de leesclub moest lezen.

ISBN: 978-9-04-451780-4
Aantal pagina’s: 411
Uitgeverij De Geus
4 sterren

4 gedachtes over “Het huis van de moskee – Kader Abdolah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s