Dit is alles – Aidan Chambers

Cordelia is bijna zestien, hoog tijd dus om vrouw te worden. Kordaat en eigenzinnig graag ze op zoek naar een aantrekkelijke en betrouwbare jongen om haar te ontmaagden. Ze komt bij William Blacklin terecht, en – wat helemaal niet de bedoeling was – in een grote passionele liefde. Cordelia zelf beschrijft hun o zo romantisch geënsceneerde eerste keer. En ze beschrijft ook letterlijk in geuren en kleuren wat zo’n passie met je doet, lichamelijk en geestelijk. Ze moet helaas ook beschrijven wat je overkomt als die passie voorbij is. Gesteund door haar mentor en beste vriendin, een boeiende, levenswijze jonge lerares, probeert Cordelia koppig haar evenwicht te hervinden.

Later, als ze zwanger is, besluit ze voor haar dochter-in-wording een verslag van de afgelopen jaren te schrijven.

Ik maak dit boek voor je terwijl ik op je komst wacht. Ik ben eraan begonnen zodra ik wist dat je verwekt was. Ik wil het je geven op je zestiende verjaardag. Weet je, een paar weken na je geboorte word ik twintig, en die twee gebeurtenissen samen zullen het einde markeren van mijn jeugdjaren, want dan ben ik moeder en niet langer een onverantwoordelijke jongere.

Ik heb het boek al een heel aantal jaren geleden gelezen. Jammer genoeg kende ik Goodreads toen nog niet en heb ik niet opgeschreven wanneer ik het heb uitgelezen maar ik ben het mij altijd blijven herinneren als één van de beste (jeugd)boeken. Ik denk dat ik het toen zo goed vond omdat ik mezelf er wel in herkende; dezelfde leeftijd als Cordelia en opzoek naar een vriendje.
Als ik nu de cover herlees lijkt het dat het allemaal vanuit Cordelia haar standpunt is geschreven maar ik vond het net leuk dat ik ook kon lezen hoe William erover dacht.

ISBN: 978-9-04-510556-7
Aantal pagina’s: 782
Uitgeverij Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s