5 sterren·Roman

De boekendief – Markus Zusak

Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het leven van Liesel Meminger verandert opslag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuw ligt. Het is Het Doogravershandboek, dat daar per ongeluk lijkt achtergelaten.
Liesel leert lezen van haar pleegvader en begint een passie te ontwikkelen voor boeken en taal. Al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester, waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar het zijn gevaarlijke tijden. Als het pleeggezin van Liesel een jood in de kelder verbergt, gaat er een wereld voor Liesel open, maar ook dicht…

Ik heb dit boek een paar jaar geleden van Sinterklaas gekregen en ik zag er eerst tegenop om het te lezen; geschiedenis en oorlog zijn nu niet één van mijn favoriete thema’s. Uiteindelijk heb ik het boek echt verslonden en had ik al snel spijt dat het uit was. Je kruipt als lezer echt helemaal in de huid van Liesel en voelt de spanningen en angsten die zij ook ervaart.

ISBN: 978-9-04-432776-2
Aantal pagina’s: 556
The House of Books

5 gedachten over “De boekendief – Markus Zusak

Plaats een reactie