Spotgaai – Suzanne Collins

Katniss Everdeen overleefde tot twee keer toe de Hongerspelen, het macabere evenement dat eens per jaar plaatsvindt om de bevolking van Panem eraan te herinneren dat er niet te tornen valt aan het dictatoriale regime. Maar dat regime begint nu te wankelen. Rebellen nemen Katniss mee naar het grimmige District 13, waar de regering geen vat op heeft en waar plannen worden gemaakt voor een revolutie die haar weerga niet kent.

Terwijl de voorbereidingen voor de opstand in volle gang zijn, herstelt Katniss van de verwondingen die ze in de arena heeft opgelopen en bereidt ze zich voor op haar rol als leider van de revolutie. Ze is volledig bereid te vechten en zelfs te sterven voor vrijheid. Maar dan geeft president Snow Katniss te kennen dat hij iedereen van wie ze houdt kapot zal maken als de rebellen hun plannen doorzetten. De prijs van vrijheid lijkt hoger dan ooit…

Ik vond het eerste boek van de hongerspelentrilogie echt wel het beste. Het was heel erg moeilijk, vond ik, om in het derde boek in het verhaal te komen. Op het einde werd het verhaal dan wel weer spannend maar daar had ik het gevoel dat ze soms te snel wouden gaan en miste ik een soms wat informatie.

ISBN: 9-789-0-0030312-0
Aantal pagina’s: 359
Uitgeverij Van Goor

3 gedachtes over “Spotgaai – Suzanne Collins

  1. iamkelly20 10 september 2015 / 17:23

    Ben het met je eens!

    Het eerste boek De Hongerspelen kan ik blijven lezen šŸ™‚

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s